INSYA ALLAH! REZEKI KITA DIMARHABAN2U.COM


marhaban2u.com

JANA PENDAPATAN & DOWNLOAD NASYID DI MARHABAN2U.COM


marhaban2u.com

Saturday, November 22, 2008

Michael Jackson peluk IslamLOS ANGELES: Berita terbaru! Penyanyi kontroversi Amerika Syarikat, Michael Jackson telah memeluk Islam.

1. Tukar namanya kepada Mikaeel, nama malaikat yang memberi rezeki.

2. Superstar muflis berusia 50 tahun itu dilaporkan memakai jubah dan kopiah ketika mengucap dua kalimah syahadah di hadapan seorang imam dalam satu majlis di sebuah rumah rakannya di sini.

3. Jacko yang dibesarkan sebagai penganut Kristian, dikatakan mengambil keputusan menukar agamanya ketika beliau menggunakan studio di rumah kawan rapatnya untuk merekodkan album baru.

4. Rakannya, David Wharnsby, seorang penulis lagu Kanada dan produser Philip Bubal, yang menasihatkan Jacko supaya memeluk Islam. Kedua-duanya juga sudah memeluk Islam dengan nama baru mereka Dawud Wharnsby Ali dan Idris Philips.

5. Mereka mula berbincang mengenai agama dan bagaimana mereka menjadi seorang yang lebih baik dengan menukar agama. Tidak lama kemudian Michael mula menerima idea itu.

6. Penyanyi Britain, Yusuf Islam, 60, atau nama asalnya, Cat Stevens, mengalu-alukan Jacko sebagai saudara baru.

7. Jacko kini berdoa untuk ke Makkah.

Sumber: Berita Harian Online

Sahabat Amal: Alhamdulillah.Semoga semakin ramai manusia kembali kepada Allah. Semakin Islam ditekan, semakin ramai yang tunduk pada Islam.Ya Allah! kukuhkan iman dan Islam kami.

0 comments:

 
© Copyright by SAHABAT AMAL  |  Template by Blogspot tutorial