INSYA ALLAH! REZEKI KITA DIMARHABAN2U.COM


marhaban2u.com

JANA PENDAPATAN & DOWNLOAD NASYID DI MARHABAN2U.COM


marhaban2u.com

Sunday, January 11, 2009

BINGKISAN KETAKUTANITU APA YG DITAKUTI ISRAEL DI SEMPADAN MESIR DAN PALESTINE. NAMUN ADA LAGI KETAKUTAN2 LAIN YG PATUT KITA KIRIMKAN DENGAN KADAR SEGERA KE TEL AVIV SANA. APA LAGI DENGAN CARA MEMANTAPKAN KEIMANAN DAN MEMBAJAI PERSAUDRAAN ISLAM SESAMA KITA?

BARU2 INI SAYA BERKESEMPATAN MEMBACA BUKU 'MISTERI SOLAT SUBUH' KARYA DR RAGHIB AS SIRJANI. ANTARA YG MENARIK UTK KITA KONGSIKAN IALAH PENDEDAHAN BELIAU MENGENAI KETAKUTAN DAN FOBIA YAHUDI ANDAI BERLAKUNYA PENINGKATAN DAN PERTAMBAHAN JUMLAH JAMAAH SOLAT SUBUH DI SELURUH DUNIA ISLAM. CERITANYA APABILA KAUM MUSLIMIN DAPAT MEGALAHKAN KEINGINAN NAFSU YANG MENDORONG MATA DAN SEKUJUR TUBUH UNTUK TERUS MELAYAN TIDUR LALU BINGKAS BANGUN SEAWAL PAGI KHUSYUK MERINTIH, EBRMUNAJAT DAN MEMOHON PERTOLONGAN ALLAH KEMUDIANNYA TERUS SOLAT SUBUH SECARA BERJAMAAH. MAKA INILAH JUGA ANTARA PERKARA YG SANGAT DITAKUTI OLEH YAHUDI DAN ISRAEL.

PERUBAHAN DAN HIJRAH INILAH YG HARUS KITA USAHA DAN JAYAKAN SEBAGAI 'BINGKISAN KETAKUTAN' KEPADA MUSUH-MUSUH ALLAH YG DURJANA ITU.

0 comments:

 
© Copyright by SAHABAT AMAL  |  Template by Blogspot tutorial