INSYA ALLAH! REZEKI KITA DIMARHABAN2U.COM


marhaban2u.com

JANA PENDAPATAN & DOWNLOAD NASYID DI MARHABAN2U.COM


marhaban2u.com

Thursday, September 18, 2008

Bisnes Buah Pinggang

ISLAMABAD: Memang kedengarannya aneh, tetapi seorang rakyat Pakistan menawarkan untuk menjual buah pinggangnya pada satu laman web lelong terkemuka di negara itu.

1. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Pakistan muncul sebagai antara pusat perdagangan terbesar pemindahan buah pinggang

2. Keputusan seorang 'lelaki sihat' berusia 26 tahun untuk menjual buah pinggangnya di laman web bolee.com menjadi petunjuk ke arah perkembangan pesat perdagangan itu.

3. Iklan lelaki tersebut dalam 'Laman Web Lelong Pertama Pakistan' berbunyi, 'Buah pinggang untuk dijual: Saya lelaki sihat berusia 26 tahun dan mahu menjual satu buah pinggang saya kepada seseorang yang sesuai. Bayarannya ialah Rs600,000 (RM26,890). Segala kos pembedahan dan perbelanjaan perubatan lain akan ditanggung pembeli.' Beliau yang tinggal di Islamabad, cuma memiliki sebulan dan 21 hari lagi untuk mencari pelelong. Bidaan juga belum dibuat.

4. Menurut penyelidikan terkini, Pakistan kini muncul sebagai pusat terbesar bagi perdagangan dan pelancongan dalam pemindahan buah pinggang. Daripada 239 penjual buah pinggang yang dihubungi penyelidik, 12 peratus daripadanya ialah buruh, 8.5 peratus suri rumah dan 11 peratus lagi penganggur. Usia mereka sekitar 35 tahun. Walaupun buah pinggang dijual pada harga kira-kira AS$1,500 (RM4,800), penderma jarang mendapat faedah selepas pembedahan. - Agensi

0 comments:

 
© Copyright by SAHABAT AMAL  |  Template by Blogspot tutorial